Inforce Computing Forums

inforce computing forums to discuss about inforce products

Bad wifi performance

Questions and discussions related to Inforce 6410

by WallaceIT » Fri Jul 03, 2015 4:38 am

Hi,
on my IFC640 board I am experiencing very bad wifi performances, both with the official ubuntu BSP and with the 15.04 linaro release. The connection is slow and not stable and even working through textual ssh on the same WLAN is often a pain (slow cursor, delay between typing letters and seeing them etc).

I tried pinging my router from the board and obtained very erratic values for the delay:

Code: Select all
linaro@linaro-gnome:~$ ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=5.53 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=103 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=121 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=50.1 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=5 ttl=64 time=68.6 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=6 ttl=64 time=86.6 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=7 ttl=64 time=114 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=8 ttl=64 time=32.7 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=9 ttl=64 time=50.5 ms
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
9 packets transmitted, 9 received, 0% packet loss, time 8014ms
rtt min/avg/max/mdev = 5.533/70.412/121.503/37.035 ms


As a reference, on the same network a ping from a laptop has an average of 2~3ms.

Someone other is experiencing the same issues?

Thanks

Francesco
WallaceIT
 
Posts: 3
Joined: Fri Jul 03, 2015 4:28 am

by WallaceIT » Thu Jul 16, 2015 2:33 am

Possibly found a workaround: disabling powersave with

Code: Select all
iw dev wlan0 set power_save off


seems to solve the issue
WallaceIT
 
Posts: 3
Joined: Fri Jul 03, 2015 4:28 am


Return to INFORCE 6410™

cron

Contact Us.