Inforce Computing Forums

inforce computing forums to discuss about inforce products

H.264 decoder problem

Questions and discussions related to Inforce 6601™ development kit

by Marisol Carter » Fri Sep 07, 2018 8:34 pm

Hi

I compiled linux kernel(3.18-ifc6601-v0.5) & os(debian9.5) and put them on my dev board(using fast boot)
In doing test section, I got an error:
vdec_test Error Init_Decoder::1861 No components found with Role:video_decoder

Details:

linaro@linaro-alip:~/Downloads$ mm-vdec-omx-test H264_artifacts_motion.h264
Command line argument is available
To use it: ./mm-vdec-omx-test <clip location> <codec_type>
<input_type: 1. per AU(.dat), 2. arbitrary, 3.per NAL/frame>
<output_type> <test_case> <size_nal if H264>


*********************************************
ENTER THE TEST CASE YOU WOULD LIKE TO EXECUTE
*********************************************
1--> H264
2--> MP4
3--> H263
4--> VC1
5--> DivX
6--> MPEG2
7--> VP8
8--> HEVC
9--> HYBRID
10-> MVC
1
*********************************************
ENTER THE TEST CASE YOU WOULD LIKE TO EXECUTE
*********************************************
1--> PER ACCESS UNIT CLIP (.dat). Clip only available for H264 and Mpeg4
2--> ARBITRARY BYTES (need .264/.264c/.m4v/.263/.rcv/.vc1/.m2v)
3--> NAL LENGTH SIZE CLIP (.264c)
4--> START CODE BASED CLIP (.264/.h264)
2
*********************************************
Output buffer option:
*********************************************
0 --> No display and no YUV log
1 --> Diplay YUV
2 --> Take YUV log
3 --> Display YUV and take YUV log
2
*********************************************
ENTER THE TEST CASE YOU WOULD LIKE TO EXECUTE
*********************************************
1 --> Play the clip till the end
2 --> Run compliance test. Do NOT expect any display for most option.
Please only see "TEST SUCCESSFULL" to indicate test pass
3 --> Thumbnail decode mode
1
*********************************************
ENTER THE COLOR FORMAT
0 --> Semiplanar
1 --> Tile Mode
*********************************************
0
*********************************************
Output picture order option:
*********************************************
0 --> Display order
1 --> Decode order
0
*********************************************
Number of frames to decode:
0 ---> decode all frames:
*********************************************
0
Input values: inputfilename[H264_artifacts_motion.h264]
*******************************************************
vdec_test Error Init_Decoder::1831
OpenMAX Core Init Done

Inside OMX_GetComponentsOfRole
vdec_test Error Init_Decoder::1861 No components found with Role:video_decoder
load_lib::11875 Failed to load symbol: perf_lock_acq
component_init::2145 component_init: OMX.qcom.video.decoder.avc : fd=3
component_init::2425 Failed to set conceal color -1

component_init::2593 omx_vdec::component_init() success : fd=3
vdec_test Error open_video_file::3671 i/p file H264_artifacts_motion.h264 is opened

vdec_test Error Play_Decoder::2235
before OMX_UseBuffer 0x558a2803d0
alloc_map_ion_memory::9393 opening ion device failed with fd = -1
alloc_map_ion_memory::9393 opening ion device failed with fd = -1
alloc_map_ion_memory::9393 opening ion device failed with fd = -1
alloc_map_ion_memory::9393 opening ion device failed with fd = -1
vdec_test Error Play_Decoder::2242 ERROR - OMX_UseBuffer Input buffer failed

Thanks.
Marisol Carter
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 05, 2018 9:51 pm

Return to INFORCE 6601™ DEVELOPMENT KIT

cron

Contact Us.